• Proseries Cashew Butter, Smooth, 350 g

  0 out of 5
  (0)

  Покрај тоа што е вкусно, носи многу здравствени придобивки!

  Кога станува збор за здравствените придобивки од индиските ореви, можеме да наведеме многу. Иако има малку растителни влакна, индиските ореви се богати со витамини, минерали и антиоксиданти. Вклучуваат витамини Е, К и Б6, заедно со минерали како што се бакар, фосфор, цинк, магнезиум, железо и селен.

  Дневната консумација на индиски ореви може да го подобри здравјето на срцето. Индиските оревите исто така може да доведат до намалување на крвниот притисок и лошиот холестерол. Индиските оревите содржат повеќе калиум од натриум, па затоа тие се идеална храна за луѓето кои имаат висок крвен притисок. Поради високата содржина на селен и други антиоксиданти, тие го намалуваат ризикот од карцином.

  SKU: n/a

Покажува само еден резултат