• ISOTONIC “RUN&BIKE” ActivLab

  0 out of 5
  (0)

  Концентриран изотоничен пијалок дизајниран за спортисти (за дисциплини на издржливост)

  ISOTONIC “RUN&BIKE” ActivLab е пијалок кој го изедначува нивото на вода и електролити излачени од телото во процесот на потење. Исто така надополнува со витамини и минерални соли, а во мала мерка и јаглехидрати потрошени за време на физичкиот напор.

  Урамнотеженото ниво на електролити и осмотски притисок, што одговара на притисокот што преовладува во телесните течности, овозможува брзо гаснење на жедта и обновување на изгубените микронутриенти.
  Натриумот содржан во пијалокот ефикасно се спротивставува на формирањето на мускулни грчеви.

  За разлика од енергетските пијалаци, изотоникот има ниска содржина на шеќер и е малку газиран. Исто така, помага да се задржи водата во телото и да се збогати со микро и макро елементи кои помагаат во обновувањето на мускулите.

  SKU: n/a

Покажува само еден резултат