• Machine man Joint & Recovery 120cap – Aktiv Lab

  0 out of 5
  (0)

  MACHINE MAN JOINT & RECOVERY е особено препорачливо за сите лица кои извршуваат различни спортски дисциплини и имаат зголемување на оптоварувањето на зглобовите. Глукозамин и хондроитин обезбедуваат супстанци за биосинтезата на макромолекули кои ja градат зглобната ‘рскавица ( гликозаминогликани, протеогликани и хијалуронска киселина ).

  Витаминот Ц придонесува за нормално формирање на колаген за нормална функција на коските и ‘рскавица. Пептидите и амино киселините се содржани во колагенот. Тие  исто така се “инструменти” во производството на колаген. Колагенските протеини и манган придонесуваат за одржување на нормални коски.

  СОСТАВ:

  1.       Глукозамин сулфат 2KCl
  2.           Хондроитин сулфат
  3.           Колаген
  4.           L-метионин
  5.           Ѓумбир
  6.           L-аскорбинска киселина
  7.           Куркума
  8.           Натриум хиалуронат
  9.           Манган диглицинат…

   Едно пакување содржи 120 капсули.

  Маса на 1 капсула: 1200 mg.

  НАЧИН НА УПОТРЕБА: 2 капсули двапати на ден. Да не се надминува препорачаната дневна доза. Производот не може да се користи како замена за разновидна исхрана.

  SKU: n/a

Showing all 2 results