100% Creatine (300 gr.)

100% Creatine Monohydrate, 300 g

Креатин-монохидратот предизвика бум во спортот во 1990-тите години. Креатинската залиха е одговорна за префрлање на фосфатната единица и претварање на истата во ATP (аденозин трифосфат),со што обезбедува регенерација и нова енергија за градење на мускули. Креатинот е практично еден молекул кој складира енергија. Креатинот ја зголемува физичката активност во последователни кратки и интензивни вежби

1.190 ден

 

Употреба:

Се препорачува да се раствори 3гр креатин во вода или сок и да се конзумираат еднаш дневно (1/2 мала лажичка).

Креатинот не смеат да го конзумираат бремени жени, доилки и помлади од 16 години! Конзумирањето може да доведе до зголемување на телесната тежина поради акумулација на вода во мускулите.

Крајниот ефект се постигнува со дневна доза од 3гр креатин.

Препорачаната дневна доза не смее да се надминува. Додатокот во исхраната не е замена за балансирана исхрана.