-16%
,

100% Pure L-Glutamine – 400g – Body Attack

Body Attack 100% Pure L-Glutamine Чиста L-глутаминска киселина е прашок од амино киселина кој нема адитиви и може да се меша добро во минерални пијалаци и млеко.

L-глутаминската киселина е полу-есенцијална амино киселина. Ова значи дека телото не може да ја задоволи зголемена побарувачка за оваа амино киселина, бидејќи неговата синтеза е премногу бавна.

Иако метаболните процеси кои постојано се водат се заштитени, мускулот губи маса. Обично, ова се јавува особено при висок физички стрес, како кај фазата на вежбање или диета, кога аминокиселините ја преземаат задачата како производители на енергија и го збогатуваат енергетскиот метаболизам со шеќер.

Body Attack 100% Pure L-Glutamine е чиста L-глутаминска киселина која може да обезбеди балансиран протеински метаболизам.

Залиха:

Има на залиха

1.090 ден 1.300 ден

Има на залиха