-10%

100% Whey Isolate (0,7 kg) – Scitec Nutrition

1.890 ден 2.090 ден

 • Супериорен”  анаболичен протеин
 • 100%-ен протеин изолат од млечна сурутка
 • Формулата на100% Whey Isolate е протеин развиен од две причини: постигнување на протеинска концентрација во еден краен ароматизиран производ  (83%) и со тоа добивање на протеин кој овозможува најбрзо и најделотворно струење на аминокиселини во мускулите и на тој начин помага во максималниот раст на мускулната маса.

  100% Whey Isolate протеинот има необична карактеристика на апсорпција на аминокиселините и пептидите од млечна сурутка (веќе се претходно сварени) кои со активен транспорт навлегуваат во крвотокот и до “гладните”  мускули. Побрзата и подобрата апсорпција на аминокиселините и искорисувањето од страна на спортистите овозможува постигнување на одлични резултати.

  100% Whey Isolate протеинската формула располага со низок состав на лактоза и минимална количина на јагленихидрати. Покрај тоа е е едноставен за подготовка од причини што веднаш се раствора со самото мешање со лажица или во стаклен сад и не е потребен шејкер!

  •    Најголема концентрација на протеини!
  •    Активен протеинско-пептиден транспорт!
  •    Ниска количина на лактоза!
  •    Инстантен – моментално растворање!

  Употреба: 100% Whey Isolate протеинот може да се конзумира покрај било кој оброк за зголемување на количината на протеини, односно сам за себе (при диети, пред спиење итн). Во зависност од вашата мускулна маса и потребата на хранливи материи, дневно можат да се конзумираат од 1 – 4 оброци од 100% Whey Isolate! Особено за бодибилдерите по килограм од телесната тежина потребно е дневно да се внесат околу 1.4 гр. – 2 гр протеини!
  Извор на протеини: ActivePep Protein Shuttle matriks (изолатот на протеини од млечна сурутка е произведен со измена на јоните, микро-ултра филтриран изолат на протеин од млечна сурутка, хидролизирани пептиди од млечна сурутка).