-13%

100% Whey Isolate (2 kg) – Scitec Nutrition

4.350 ден 4.990 ден

100% Whey Isolate е одличен квалитетен протеин од сурутка хидролизат. Оваа формула е пониска во јаглени хидрати од кога било досега! Општо земено, „изолираните“ протеини од сурутка се произведуваат за да имаат поголем процент на протеини од „концентратите“ на сурутка, што исто така значи дека „изолатите“ имаат помал шеќер (вклучително и лактоза) и содржина на маснотии!

Протеините во исхраната се извор на азот и есенцијални амино киселини, кои телото ги бара за раст и одржување на ткивата. Затоа 100% Whey Isolate придонесува за раст и одржување на мускулната маса, а исто така и за одржување на нормални коски*. Протеинот од сурутка од млекото е таканаречен целосен протеин, бидејќи го обезбедува телото со сите потребни типови амино киселини, вклучувајќи ги и 9-те аминокиселини што телото не може да ги синтетизира и мора да се снабдуваат со исхраната (т.е. Хистидин, Изолеуцин, Леуцин, Лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан, валин).

100% Whey Isolate содржи дополнителен Л-глутамин кој е најобилната слободна амино киселина во човечката крв.

*Овие изјави се научно докажани од Европската агенција за безбедност на храна (ЕФСА) и овластени од Европската комисија (ЕК).