,

GOLD OAT MEAL 3 kg.

 • 40% Протеин    
 • 30 Порции        
 • Мелен овес      
 • Без соја
 • 100% овес од цело зрно
 • Веј протеин изолат и концентрат
 • Додадено МЦТ масло
 • 40г ВПЦ+ВПИ   
 • 40г Овес       
 • 9,7г бцаа           
 • 5г МЦТ               
 • 1,5г ЦЛА

Тестирано за спортисти

Нето тежина 3кг

2.290 ден

Прав за подготвување високо протеински протеински оброк. Секоја порција од Голд Оат Меал придонесува високо квалитетен протеин, овес од цело зрно, влакна, МЦТ масло и незаситени масти (ЦЛА). Протеинот придонесува за одржување и зголемување на мускулната маса.

Нутритивни информации

Порција 2 мерици (100г)

Порции во пакувањето 30

Нутритивна вредност                                                    100г

Енергија                                                                  1770кЈ/420кцал

Масти                                                                                  10г

Од кои заситени                                                                5г

Јагленохидрати                                                                40г

Од кои шеќери                                                                1.8г

Влакна                                                                                  5г

Протеин                                                                             40г     

Сол                                                                                       0,2г

БЦАА                                                                                9700мг

Л-Глутамин                                                                  7500мг

МЦТ                                                                                  5000мг

ЦЛА                                                                                  1500мг

Профил на амино киселини во                                  100г

Л-Леуцин                                                                         11,19г

Л-Исолеуцин                                                                   6,63г

Л-валин                                                                             6,45г

Вкупно Бцаа                                                                    24,27г

Л-Аспартамска киселина                                           11,83г

Л-глутамична киселина                                              18,91г

Л-серин                                                                             5,24г

Глицин                                                                               2,06г

Л-Хистидин                                                                      1,61г

Л-Аргинин                                                                        2,82г

Л-Треонин                                                                        7,68г

Л-Аланин                                                                          5,50г

Л-Пролин                                                                          7,30г

Л-Тирозин                                                                        3,14г

Л-Метионин                                                                    2,25г

Цистин                                                                               2,62г

Л-Фенилаланин                                                              3,40г

Л-Лизин                                                                            10,33г

Л-Триптофан                                                                   1,88г

Препорачлива доза

Измешјте 2 мерици прав (100г) со 250-300мл вода или млеко. Испијте ½ порција 45-75 мин пред тренинг и ½ порција одма после тренинг. Кога не вежбате користете 1 доза помеѓу оброци.

 

Направено во ЕВРОПСКА УнИЈА за:

Levrone Global LLC. PO BOX 637, Hanover MD. 21076 U.S.A

Дистрибуирано за:Fitness Authority Sp. Z o.o. ul Konna 40, 80-174 Otomin, Poland