Amino Liquid 1000 ml

QNT Amino Liquid 1L

Amino Liquid нуди целосен спектар на брзо апсорбирачки аминокиселини кои се состојат од хидролизиран (whey) протеин од сурутка. Формулата исто така овозможува голема концентрација на пептиди на протеин од сурутка, БЦАА и останати есенцијални аминокиселини. Како дополна на формулата содржи и витамин Б за подобра синтеза и дигестија на протеините. За луѓето кои сакаат алтернатива за капсули и таблети, QNT ја воведува формулата во течна форма за поедноставен начин на користење и побрза апсорбција.

Залиха:

Нема на залиха!

1.520 ден

Нема на залиха!

Формулата содржи:

Амино киселини од протеин (whey) од сурутка: Аминокиселините се градивни блокови на во изградбата на протеин и нивното конзумирање помеѓу оброци и по завршување на физичка активност допринесува во мускулниот раст и анаболизамот.
Глицерин: Моментално повлекува вода во мускулните станици што предизвикува поголем мускулен волумен и можност за апсорбција на поголема количина на храна
Фруктоза: Овошен шеќер вклучен со цел да помогне при апсорбцијата на аминокиселините.
Б6: Б6 витаминот овозможува нормален метаболизам на протеин и метаболизам на создавање на енергија
Л-Аргинин

Употреба:
25 мл еднаш до два пати дневно помеѓу оброци.

Препорачаната дневна доза не смее да се надмине. Суплементите не се замена за здрав и балансирана исхрана