Anabolic Mass Gainer 3kg – Kevin Levrone

ПОСЛЕДНИОТ ЗБОР на МОДЕРНАТА ТЕХНОЛОГИЈА за производство на СУПЛЕМЕНТИ  – “ANABOLIC MASS” by KEVIN LEVRONE!!!

– Про гејенер за градба на мускулите
– Асистира во градење на чиста мускулна маса
– Збогатен со креатин
– Т буст формула
– Црна линија – KEVIN LEVRONE NEW 2018 BLACK LINE
– Анаболик мас стимулаторски бленд

Создаден од легендата

Вкус: чоколадо

Во еден сервинг добивате НЕВЕРОЈАТНИ 8 СОСТОЈКИ од кои на дневна основа имате:

  •          90 грама протеин
  •           4500 мг. Таурин
  •           150 мг. ДАА
  •           150 мг. ХМБ
  •            2250 Креатин Монохидрат
  •           150 Л Аргинин
  •           150 мл. Л Орнитин
  •         150 мг Фенугрек

Тежина: 3 кг.

Порција  2 дозерки (100 гр.)

Порции во пакувањето  30

Залиха:

Само 1 има на залиха!

2.490 ден

Само 1 има на залиха!

Количина во                                        100 гр.             200 гр.         300 гр.

Енергија                                                 1660 кЈ/           3319 кЈ/        4978 кЈ/
392кцал          783кцал       1174кцал
Масти                                                       3.5 гр.              7 гр.            10.5 гр.
Од кои заситени                                   2.2 гр.              4.4 гр.          6.6 гр.
Јаглени хидрати                                  60 гр.               120 гр.         180 гр.
Од кои шеќери                                     40 гр.               80 гр.           120 гр.
Влакна                                                    0 гр.                 0 гр.              0 гр.
Протеини                                               30 гр.               60 гр.            90 гр.
Сол                                                           0.19 гр.            0.38 гр.         0.57 гр.

                                АНАБОЛИК МАС СТИМУЛАТОР МИКС

Таурин                                                              1500 мг.            3000 мг.       4500 мг.
Д Аспартамска киселина                           50 мг.                100 мг.        150 гр.
Калциум б хидрокси б метилбутрат       50 мг.                100 мг.        150 гр.
Креатин Монохидрат                                  750 мг.             1500 мг.         2250 мг.
Од кои креатин                                             630 мг.             1260 мг.        1890 мг.
Л Аргинин                                                      50 мг.                100 мг.        150 гр.
Л Орнитин                                                       50 мг.                100 мг.        150 гр.
Фенугрек екстракт                                        50 мг.               100 мг.         150 мг.
НРВ – хранлива референтна вредност

Формулирано и произведено во ЕУ за: Levrone Global LLC, PoBox 637, Hanover MD, 21076 USA

Производител: FITNESS AUTHORITY Sp.z.o.o.   ul. Konna 40, 80 – 174, Otomin, Poland

Увозник за РМ: “Д Строгнест Шоп”

АНАБОЛИК МАС е единствениот вистински избор за секој спортист, научно формулиран за зголемување на мускулите и се препорачува за поединци кои сакаат да ги поминат сопствените максимуми!

АНАБОЛИК МАС не е наменет за оние кои финишираат последни! АНАБОЛИК МАС е наменета за алфа, лицата кои се секогаш фокусирани на успех и се движат кон своите цели. Големината е важна и знаеме дека сте во потрага за да ја добиете. Затоа создадовме АНАБОЛИК МАС – супериорна формула, подобрена со докажани анаболни возачи и тест-бустери за брза масовна добивка и сила!

Со секоја порција на оваа моќна анаболична формула, ќе го поттикнете Вашето тело со 48 грама ПРОТЕИНСКИ КОМПЛЕКС и 54 ГРАМА ЈАГЛЕНОХИДРАТЕН КОМПЛЕКС  што го прави овој Premium Mass Gainer УНИКАТЕН!!!

Четири различни извори на протеини вклучени во протеинскиот комплекс:

–          Концентрат на whey протеин (Carbelac®),
–          Изолати на протеини од сурутка (Isolac®),
–          Хидролизиран изолат на протеин од сурутка (Optipep®)
–          Хидролизиран казеин (PeptoPro®)

го стимулира растот на мускулните клетки, ја зголемува синтезата на протеини и помага во борбата против микро-оштетувања после вежбање.

Овој ултимативен гајнер дополнително ќе го поттикне Вашето тело со соодветни количини на :

–          ДАА;
–          екстракт од Fenugreek;
–          Л АРГИНИН;
–          Л ОРНИТИН;
–          ХМБ;
–          КРЕАТИН МОНОХИДРАТ и
–          ТАУРИН.

Анаболик Мас, нова генерација на гејнер. Гејнер за маса во прав за подготовка на хранлив протеин и јагленохидратен анпиток збогатен со креатин. Создаден за возрасните кои практикуваат вежби со висок интензитет. Креатинот го подобрува физичкиот перформанс во последователни, краткотрајни тренинзи со висок интензитет, позитивни ефекти се добиваат со дневен внес од 3г креатин.

Состав: протеински комплекс (веј протеин концентрат Карбелак (од млеко), њхеѕ протеин изолат Изолак (од млеко), хидролизиран веј протеин изолат Оптипеп (од млеко), хидролизиран казеин ПептиПро (од млеко), јаглено-хидратен комплекс (малтодекстрин, глукоза), какао, Д аспартамска киселина ДАА, калциум Б хидрокси – Б метулбутрат (Ца ХМБ), креатин монохидрат, Л Аргинин, Л орнитин, фенугрек екстракт (тригонела фоенум граецум л,), згуснувач (ксанатан гума), концентрат од црвена репка 7,10,вкусови, какао 12,13, инстант кафе 14, бои (Е150 ц 1,2,3,11, Е160а 3,4, Е141 9).

Препорачан дневен внес: Измешајте две дозерки од прашокот (120 гр.) во 250 мл. вода 3 пати на ден (еднаш веднаш по тренингот, два пати помеѓу оброците).

Препознатливита Леврон серија е револуционарен спортски суплементен бренд создаден од мене, Кевин Леврони. Тоа што ја прави оваа серија карактеристична во пазар заситен со суплементарни линии е оптималниот квалитет и ригорозната наука која стои зад секој од моите суплементи. Јас го сакам боди билдингот и сум силно мотивиран да им помогнам на луѓето да постигнат одлични резултати. Јас бев инспириран од најдобрите и тоа ме донесе на врвот на професионалниот боди билдинг. До денес, можам да кажам дека официјално го имам најдобриот севкупен резултат во спортот на професионалниот боди билдинг. Беше само прашање на време кога ќе ја споделам мојата мудрост и страст спрема физичката трансформација со луѓето. Препознатливата серија на Кевин Леврон конечно е тука, и јас гордо го предавам факелот на било кој кој сака да се натпреварува и да освојува во спортот на боди билдингот.

CARBELAC®

Концентрат на протеин од сурутка WPC, најуниверзален протеин во однос на времето на аплицирање и времетраење на апсорпцијата. Потребно е малку подолго време за апсолутно варење кое е 2-3 часа и малку подолго време за да го започне процесот на дигестија, што е околу 30 минути по потрошувачката. Тоа е основниот градежен материјал за вашите мускули кои ги штитат анаболните процеси во вашето тело.

 

ISOLAC®

Изолатот WPI протеин од сурутка, кој е протеинска фракција на протеин од сурутка, подложен на микро и ултрафилтрација, што овозможува добивање на највисок степен на протеинска концентрација во производ (над 90%). Таа има највисока содржина на амино киселини со разгранет ланец BCAA која не е помала од 25 g на 100 g! Покрај тоа, не содржи никакви јаглехидрати и масти. Во комбинација со Optipep®, тоа влијае на зголемениот инсулински одговор на човечкото тело по нејзината потрошувачка. Whey изолат, исто како и хидролизатот на сурутка, е дел што треба да се консумира веднаш по будењето или веднаш по тренингот поради неговата брза апсорпција. Двете фракции, WPI и WPH се надополнуваат меѓусебно каде што времето на апсорпција и аминограмот на сурутка од највисоката биорасположивост се од суштинско значење. Поради брзата апсорпција на WPI и стимулирачкиот ефект на инсулинската секреција, изолатот на сурутка може да се трансформира во телото во гликоген изгубен за време на тежок тренинг, оваа реакција може да се случи, особено кога има дефицит на јаглени хидрати.

 

OPTIPEP®

Првенствено ензиматски варен протеин од сурутка во форма на ди и трипептиди кои содржат протеин во износ од 90 g на 100 g. Процесот на хидролиза на изолатот од сурутка се одвива како примарно варење на изолираниот протеин кој не бара понатамошно “фрагментирање” во слободните амино киселини од нашето тело, со цел да ги апсорбира. Поради овој факт, таа фракција останува во тенкото црево за многу кратко време, апсорбирајќи се веднаш. Тоа го минимизира ризикот од алергиска реакција по конзумирање на WPH. Optipep® заедно со изолатот од сурутка покажуваат најголема апсорпција на сите протеински фракции достапни на пазарот. WPH исто така се карактеризира со висока содржина на неопходните BCAA, ca. 20 g на 100 g на производот. Како што е потврдено од научното истражување Optipep®, покрај неговата моментална апсорпција (амино киселини се појавуваат за 10 мин по потрошувачката) го подобрува инсулинскиот одговор на телото што може да се користи за транспорт на други активни состојки во мускулите. Подобрениот одговор на инсулин по консумирањето на Optipep® неверојатно ја подобрува брзината на регенерација поради корелација на инсулинскиот ефект врз брзата реконструкција на мускулниот гликоген во соодветната соодветна доза на јаглени хидрати. Во споредба со нормалната сурутка, нивото на инсулин е до 43% повисоко во крвотокот во рок од 3 часа по конзумирањето на Optipep®. Ова овозможува подобрување на апсорпцијата на самиот хидролизат како и на другите активни состојки кои се доставуваат до нашето тело во тоа време. Што значи тоа? Повеќе градежен материјал и поголем број на активни состојки како што се креатинин (ако сте во текот на циклусот), јаглехидратите ќе им се обезбедат на Вашите мускули! Поради оваа причина, оваа фракција се препорачува особено за лица со дијабетес, секако по медицинските консултации. Најважната особина на хидролизатот на изолатот на сурутка, која Optipep® е, е нејзината најбрза апсорпција и највисока биорасположивост. Овој дел е најдобар за консумирање наутро на празен стомак и веднаш по тренингот кога брза ресинтеза на протеините е најзначајна за итно намалување на катаболичната состојба.

 

PEPTOPRO®

PeptoPro® е патентирана форма на хидролизиран казеин од млеко. Во моментов, таа е една од најновите фракции на протеини на пазарот на суплементи, која се карактеризира со многу висок квалитет, брза апсорпција и со аминограм, типичен за казеин. PeptoPro® е патентирана и неслободна формула во која се користат ензими кои дозволуваат да се исчисти производот од киселиот вкус карактеристичен за хидролизирани производи. Ова овозможува да се произведуваат протеини со подобар вкус. Дополнително, со помош на ензимската хидролиза е добиен производ кој има многу високо ниво на хидролиза, која содржи ди и трипептиди, а згора на тоа, што е помалку од лактоза и масти и во исто време е многу добро растворливо во ладна вода. Ди и трипептиди, поради ниската молекуларна структура, можат брзо да се апсорбираат и да се доставуваат директно до работните мускули веќе неколку минути по консумирањето. Што се однесува до времето на апсорпција, изолатот на сурутка и хидролизатот имаат ефект за зголемување, со што се нуди сосема поинаква амино киселина.

 

D-ASPARTIC ACID (DAA)

D-аспартинската киселина е амино киселина која, за разлика од сите амино киселини кои се протегаат во протеините, е во форма D, а не во L. Природно, протеинските амино киселини постојат во форма L, но како резултат на конверзија во телото тие можат да се менуваат во D форма. DAA ја доби својата популарност како амино киселина која влијае врз природното производство на тестостерон и како таква, таа е присутна во анаболни производи. Во студиите * спроведени на група на мажи се покажа дека конзумирањето на 3120 mg DAA наутро предизвикува највисока стапка на раст на секрецијата на тестостерон по 12 дена дополнување со оваа состојка. Земајќи ги предвид горенаведените факти, се препорачува да се конзумира ДАА на циклична основа. Треба да се направи пауза од 3 дена по 12 дена, а потоа може да се продолжи.

ТАУРИН

Таурин е не-протеинска сулфурна аминокиселина која најчесто се јавува во животинските ткива. Таурин главно се дистрибуира во скелетните мускули, срцето, мозокот и мрежницата. Тауринот може да се синтетизира во текот на внатрешните трансформации во телото од цистеин и метионин, но неговото неоспорно потекло не го задоволува барањето на телото за амино киселини. Така, тоа мора да се добие со додатоци во исхраната. Поради својата структура (сулфонска група, а не карбоксилна група) таурин не формира пептидни врски и се јавува во телото во слободна форма. Таурин има бројни физиолошки функции. Таа ја регулира концентрацијата на калциум во телото. Таурин е невротрансмитер и невромодулатор и е одговорен за осморегулација. Тој е исто така вклучен во формирањето на жолчните киселини и го модулира текот на инфламаторната реакција. Таурин покажува антиоксидативни својства со заштита на мускулните клетки од штетното дејство на слободните радикали, кои доаѓаат по високи интензитети и долгорочни аеробни (кои бараат кислород) вежби. Оваа амино киселина, исто така, го зголемува транспортот на активните елементи во мускулите преку модулирање на ефектот на инсулинот. Тоа дава пријатно чувство на “се полни со енергија” без ефект на иритација или “престигнување” на централниот нервен систем. Исто така, има антиоксидативни својства, заштитувајќи ги мускулите од ефектите на слободните радикали, односно “оксидативниот стрес” кој се јавува по висок интензитет и долготраен физички напор.

HMB

HMB (краток за β-Hydroxy β-Methylbutyrate) е метаболит на амино киселината Леуцин кој, заедно со KIC (α кето-изокапроат) и изовалерил-CoA, ги посредува ефектите на леуцин. Околу 5% од исхраната леуцин се оксидира во ХМБ, а ХМБ се чини дека е главен метаболит на леуцин кој поефикасно го спречува распаѓањето на мускулните протеини.

Кога се споредув&