BetaALA POWDER 250 gr – Yamamoto

Производот се препорачува во случај на зголемена потреба од бета аланин, особено за спортисти и жени кои учествуваат во интензивна физичка активност.

Бета-Аланин е несенцијална амино киселина која се користи од страна на мускулните клетки за да се синтетизира карнозин, дипептид кој се состои од бета-аланин плус Л-хистидин.

Карнозин се наоѓа во високи концентрации во скелетните мускули и главно се наоѓа во мускулните влакна со брз тренд (тип II).

BetaALA POWDER 250 gr – Yamamoto содржи 125 дози!
Зголемувањето на карнозин во мускулите преку дополнување има зголемена популарност меѓу бодибилдерите и обучените спортисти.

990 ден