Coconut Sugar

260 ден

Кокосов шеќер BIO, 200г

Поради својот уникатен вкус и арома, но и понискиот гликемиски индекс (ГИ 35), тој е одлична алтернатива на шеќерот добиен од шеќерна трска и шеќерна репка.

Кокосовиот шеќер се добива од сок од зеленчук од цветни пупки од кокос.

Традиционално се користи за готвење и засладување во Индонезија, а особено на островот Јава. Погоден е за правење кремови и колачи и како додаток на кафе, чај, овошни сокови и други пијалоци. Можете исто така да го додадете во снегулки.

природен засладувач
уникатен вкус и арома
низок гликемиски индекс
одличен избор за топли и ладни пијалоци

Состојки: 100% чист био шеќер од кокосова дланка

Забелешка: Сенката на кокосовиот шеќер може да варира од серија до серија, од светло-кафеава до кафеава.

Чување: На суво место и на собна температура.

Земја на потекло: Индонезија

Најдобро за употреба до и серија: отпечатено на пакувањето

Нето количина: 200 гр