-21%
,

COLLAGEN LIQUID – 1000ml Wildberry

● Богат со биоактивни колаген пептиди
● Одличен извор на тип-1 и тип-3 колаген
● Екстремно низок процент на масти, шеќер и јаглехидрати
● Вкусен и спремен за пиење
● Без аспартам и ацесулфам-К
Залиха:

Нема на залиха!

1.590 ден 2.000 ден

Нема на залиха!

Што представува Pure Nutrition течниот колаген?

Основната состојка на Pure Nutrition течниот колаген се биоактивните тип-1 и тип-3 колаген пептиди (како што е патентираниот и клинички тестиран Fortigel®). Колагенот е најзастапен протеин во човековото тело, кој е од голема важност за ‘рскавицата во зглобовите, кожата и мускулите. Всушност, колагенот сочинува 60% од тоталниот протеин во телото.

Постојат повеќе типови на колаген во човековото тело, но тип-1 и тип-3 колагенот се од особена важност за интегритетот на ‘рскавицата и кожата како и другите свзни ткива.

Со самото стареење по минување на нашите 20-ти години, нашите тела произведуваат значително помалку колаген. Истражувањата покажуваат дека на возраст од 40 години, повеќето луѓе произведуваат 25% помалку колаген од колку што им е потребно; и на возраст од 60 години таа бројка се искачува до 50%.

Со самото тоа, како што старееме потребата за суплементација се зголемува. Дури и кај младите спортисти, суплементацијата со колаген останува клучен фактор за поддршка на зглобовите и мусклуната рекуперација.

Pure Nutrition течниот колаген е:

● Богат со биоактивни колаген пептиди

● Одличен извор на тип-1 и тип-3 колаген

● Екстремно низок процент на масти, шеќер и јаглехидрати

● Вкусен и спремен за пиење

● Без аспартам и ацесулфам-К

Придобивки од Pure Nutrition течниот колаген

Постои растечки број на клинички докази кај млади лица, покажувајќи ја ефикасноста на Fortigel® во подобрување на интегритетот на зглобовите и ‘рскавицата, како и намалување на болката во зглобовите и зголемување на нивната еластичност. Всушност клиничките истражувања откриваат дека Fortigel® нуди нов пристап кон лечењето на остеоартритисот.

Механизмите при кои тип-1 и тип-3 колагенот овозможува поддршка, се воглавно со намалување на проинфламаторните биомаркери и ублажување на акциите на другите фактори кои предизвикуваат болка во зглобовите. Fortigel® исто така помага во регенерацијата на молекулите кои се наоѓаат во тетивите и лигаментите, со што овозможуваат здрава контракција на мускулите и мобилност.

Други придобивки од суплементацијата со колаген се подобрената функција на имуниот систем и неурогенезата.

За индивидуалци со компромитирана функција на зглобовите или воспаленост и болка, Течниот Колаген обезбедува со биоактивни колаген пептиди, кои целат кон подобрување на интегритетот на зглобовите и здравјето на кожата преку неколку клучни механизми. Суплементацијата со колаген помага со различни начини, вклучувајќи:

● Ублажување на болки во зглобовите

● Поддршка на интегритетот на ‘рскавицата

● Помага за зголемена флексибилност на зглобовите

● Ги помага анти-воспалителните процеси во сврзните ткива

Зошто да го одберете Pure Nutrition течниот колаген

Pure Nutrition течниот колаген е еден од највисоко квалитетните колагени за суплементација, кој обезбедува доза базирана на докази (10 грама) од Fortigel® биоактивни колаген пептиди во секое сервирање. Течниот колаген доаѓа во вкусен овошен пунч и може да се пие директно или разреден во вода. Секое шише од Pure Nutrition течниот колаген е проиведено во cGMP објекти во Германија, кои гарантираат најголема чистина, моќ и ефективност.