COLLAGEN LIQUID – 25 ML AMPULE

Основната состојка на Pure Nutrition течниот колаген се биоактивните тип-1 и тип-3 колаген пептиди (како што е патентираниот и клинички тестиран Fortigel®). Колагенот е најзастапен протеин во човековото тело, кој е од голема важност за ‘рскавицата во зглобовите, кожата и мускулите. Всушност, колагенот сочинува 60% од тоталниот протеин во телото.

Постојат повеќе типови на колаген во човековото тело, но тип-1 и тип-3 колагенот се од особена важност за интегритетот на ‘рскавицата и кожата како и другите свзни ткива.

Со самото стареење по минување на нашите 20-ти години, нашите тела произведуваат значително помалку колаген. Истражувањата покажуваат дека на возраст од 40 години, повеќето луѓе произведуваат 25% помалку колаген од колку што им е потребно; и на возраст од 60 години таа бројка се искачува до 50%

Со самото тоа, како што старееме потребата за суплементација се зголемува. Дури и кај младите спортисти, суплементацијата со колаген останува клучен фактор за поддршка на зглобовите и мусклуната рекуперација.

Pure Nutrition течниот колаген е:

  • Богат со биоактивни колаген пептиди
  • Одличен извор на тип-1 и тип-3 колаген
  • Екстремно низок процент на масти, шеќер и јаглехидрати
  • Вкусен и спремен за пиење
  • Без аспартам и ацесулфам-К
Залиха:

Нема на залиха!

85 ден

Нема на залиха!