Cooking Spray Olive Oil 250 ml

370 ден

Симболот на Медитеранот

Екстра девственото масло има многу здравствени придобивки! Полно со хранливи материи, витамини и лековити својства го прават да има анти-бактериски, антиинфламаторни, анти-габични и антивирусни својства.

 

Лесно дозирање – побрза подготовка!

 

Полесно е да се дозира со масло во спреј. Екстра девственото маслиново масло можете да користите за ладна храна, салати, намази и сосови.Одлично оди со специјалитети од месо и риби а се користи и во подготовка за маринада. Екстра девственото маслиново масло го подобрува вкусот на оброците а кога маслото се прска, подготовката на истите станува уште полесна.

 

Нов начин да ги подготвите вашите соодветни рецепти!

 

Отсега натаму, можете брзо да ги подготвите вашите прилагодени оброци со екстра девственото маслиново масло, кое е лесно во доза и погодно за вегани. Здравите својства и практичната примена на ова масло се дополнителна причина зошто маслиновото масло треба да биде составен дел од секоја кујна!

 

карактеристики:

 

Екстра девствено маслиново масло

лесно дозирање

има неутрален вкус

идеален за готвење, печење, салати и други јадења

погоден за вегани

Употреба:

Добро протресете пред секоја употреба. Чувајте го спрејот исправен, најмалку 20 см од незагреаната површина. Ако распрскувачот е запушен или не работи правилно, ставете го под тивок врел млаз вода 20 секунди.

 

Предупредување: Користете само како што е насочено. Производот е запалив. Не прскајте на топли површини или близу до отворен пламен. Не прскајте директно во рерната. Содржината на производот е под притисок. Не го удирајте дури и кога е празно. Спрејот може да експлодира ако е оставен во или на рерната или во близина на извор на топлина. Избегнувајте контакт со очите. Неправилната употреба со намерна концентрација и вдишување на содржината може да биде штетна или фатална.

Состојки: Екстра девственото масло ,емулгатор (соја лецитин), прочистена вода,потисни гасови ( пропан, бутан)

Начин на чување: не го изложувајте на сочева светлина и температура над 45Ц. Подалеку од дофат на мали деца