Creatine 300 gr. – FA Nutrition

Највисок квалитет на микронизиран креатин монохидрат

Порции во едно пакување: 60

Креатин монохидрат   5 гр (од кои креатин 4,4 гр), Витамин Б6 1,4 mg

1.090 ден

FA NUTRITION CREATINE е лесно растворлив прав со природен вкус, кој обезбедува извор на високо-апсорбирачки креатин.

Креатинот е еден од главните елементи на спортската суплементација – долги години се користи од професионалци и аматери од различни спортски дисциплини.

Покрај тоа, употребата на креатин се препорачува за луѓе кои рекреативно вежбаат.

Големина на порција: ~ 1 топка (5 g)
Порции во едно пакување: 60

Износ во 5 гр

Креатин монохидрат 5 гр
од кои креатин 4,4 гр

Витамин Б6 1,4 mg
Кои се придобивките од FA NUTRITION CREATINE?

Чист монохидрат од висока класа – дури 5 g фармацевтски квалитетен креатин!
Дополнувањето со креатин помага за подобрување на физичките перформанси за време на вежбањето
Употребата на монохидрати може да биде важна за когнитивната функција и менталната и физичката кондиција
На креатинот му се припишуваат корисни ефекти врз обликувањето на телото, подобрувањето на издржливоста и други способности за вежбање
Содржината на витамин Б6 помага да се намали заморот, има корисен ефект врз енергетскиот метаболизам и го поддржува нормалното функционирање на нервниот систем
Витаминот Б6 придонесува за нормален метаболизам на гликоген и влијае на регулирање на хормоналните активност
Природен вкус и лесна растворливост – идеална форма на додаток на други спортски додатоци како што се гејнери, BCAA амино киселини или додатоци пред вежбање