-22%
,

Essential AMINO 240 caps – Yamamoto

Основен амино киселински додаток погоден за возрасни спортисти кои интензивно тренираат.

Есенцијалните амино киселини придонесуваат за исполнување на барањата за протеини / азот.
Покрај тоа, тие исто така вклучуваат амино киселини со разгранет ланец (BCAA) погодни за дополнување на диета на спортистот.

Тие се дел од категоријата на сите есенцијални амино киселини кои човечкото тело не може да произведе (синтетизира) за себе во вистинските количини и затоа треба да се надополни во исхраната.

За време на особено интензивна и продолжена мускулна вежба, се создава негативен баланс на азот, поради употреба на амино киселини за енергија.

Затоа, земањето додаток кој содржи аминокиселини во рамките на 24-48 часа на интензивни сесии за обука се чини ефективно во промовирањето на закрепнувањето.


240 таблети
На дневна доза од 6 таблети

Залиха:

Има на залиха

1.390 ден 1.790 ден

Има на залиха