GOLD LEAN MASS 6 kg.

 •  Премиум протеински бленд: ПРОТЕИНСКИ ИЗОЛАТ, ХИДРОЛИЗИРАН ВЕЈ ПРОТЕИН, ПРОТЕИНСКИ КОНЦЕНТРАТ
 • Засилувач на хормонот за раст
 • Антикатаболик формула: БЦАА, Л Глутамин, ХМБ
 • Специјален комплекс од масти: МЦТ, ЦЛА
 • Засилувач на тестесеронот
 • 70 грама ВПИ, ВПЦ, ВПХ
 • 12.5 грама БЦАА
 •  9.4 грама Л Глутамин
 • 6 грама МЦТ, ЦЛА, Креатин, ДАА; Таурин, Л Орнитин … 

Нето: 6 килограми

 • 60 дози
 • Без глутен
 • Без соја
 • Тестирано на спортисти

4.190 ден

Kоличина во                                      100 грама

 • ·        Енергија                                1415 кЈ/338 кцал
 • ·        Масти                                     6,0 гр.
 • ·        Од кои заситени                1.9 гр.
 • ·        Јаг. Хидрати                         36 гр.
 • ·        Од кои шеќери                   6.2 гр.
 • ·        Влакна                                   0.01 гр.
 • ·        Протеин                                35 гр.
 • ·        Сол                                          0.19 гр.
 •  

Антикатаболична формула

 • ·        Амино киселини БЦАА             6300 гр.
 • ·        Л Глутамин                                   4700 гр.
 • ·        Калциум б-хидрокси-метилбутрат.   100 мг.

 

Егогена подршка

 • ·        Креатин Монохидрат         5000 мг.
 • ·        Таурин                                      2000 мг.
 • ·        Л Аргинин                               100 мг.

 

Засилувач на хормонот за раст

 • ·        Д Аспартамска киселина           500 мг.
 • ·        Л Орнитин                                       100 мг.

 

Засилувач на нивото на тестесерон

 • ·        Фенугреек екстракт                         500 мг.
 • ·        Трибулус терестрис екстракт       500 мг.

 

Здрави масти

 • ·        ЦЛА прашок                     1500 мг.
 • ·        МЦТ масло во прав        1500 мг.

                                                                       ОПИС 

Д Аспартамска киселина е амино киселина природно формирана во човечкото тело како резултат на конверзијата на Л Аспартамската киселина која се наоѓа во тестисите, хипоталамусот и питуитарната жлезда. ВО 2010 година научниците од Наполи изведоа студија на машка група кои беа суплементирани со ДАА. Тие забележаа 40% поголема концентрација на тестесерон повеќе отколку во плацебо групата.

Фенугрек екстракт е употребуван кај машаката популација низ целиот свет за зголемување на мускулната маса и значително да ја зголеми енергијата, либиото и перформансите кога се употребува како дел од регуларниот тренинг за сила.

Трибулус Терестрис содржи природни стероидни сапонии, кои помагаат во одржување на нормалното ниво на тестесерон во крвта, го подржуваат мускулниот тонус и енергетските нивоа. Трибулус терестрис промовира виталност, го подобрува либидото и сексуалните капацитети.

Л Аргинин е предходник на орнитинот, кој може да се конвертира назад во аргинин во телото. Л Аргининот во телото е дел од повеќе метаболни процеси, се употребува во синтеза на креатинот и азотните оксиди (НО).

Л Орнитин се смета за моќен подмладувач. Тој е една од најпотенцијалните амино киселини кои се истражувани за стимулација и производство на ХГХ.

ХМБ е метаболит на Л-Леуцин кој се произведува во телото преку оксидација на кетокиселината од Л-Леуцин (алфа-кетоизокапроична киселина). ХМБ е одговорно за намалување на протеинското разложување за време на отпорен тренинг. Бидејќи само мал дел од Л-леуцинот се метаболизира во HMB, активни концентрации на соединението во

крвта и мускулите може да се постигнат само со директно дополнување на HMB.

Креатин го подобрува физичкиот перформанс, ги зголемува нивоата на фосфоркреатин во мускулите, кој директно ја покачува резервната енергија во телото за време на интензивни тренинзи.

Таурин е не-протеински сулфурен амино кој има антиоксидативни својства,

заштита на мускулите од екти на слободни радикали, т.е. „оксидативен стрес“ што се јавува после висок интензитет и долгорочна физичка активност. Оваа аминокиселина исто така го зголемува транспортот на активните елементи до мускулите со модулирање на ефектот на инсулин.

Состав: протеински комплекс ((веј протеин изолат (од млеко), веј протеин концентрат (од млеко), хидролизиран веј протеински концентрат (од млеко)), јаглено-хидратен комплекс (малтодекстрин, глукоза), кретин монохидрат, ЦЛА прав, МЦА масло во прав, Л Глутамин, какао5, таурине, какао 13,14 , Д Аспартамска киселина (ДАА), фенугреек екстракт, трибулус терестрис екстракт, калциум б-хидрокси-метилбутрат, Л Аргинин, Л Орнитин, згуснувач (ксантамска гума), концентрат од црвена репка, вкусови, бои (Е163(4), Е160а (6,8,9), Е150ц (7,8,12).

Дневен препорачан внес: дневно измешајте две дозерки (100 грама) во 200 мл. вода или бесмасно млеко. Конзумирајте една доза еднаш дневно: помеѓу оброците, пред тренинг или веднаш по тренингот. Да не се прекорачува препорачливата доза.