Impact X5 2кг

3.040 ден

Impact X5, 2кг

SCI-MUSCLE IMPACT X5 е без сомнение најчистата форма на анаболичен протеин во денешницата. Impact X5 ја претставува идната генерација на протеини – протеин од 5 типови и распоредувачки систем на колоструми постојано одржувајки ги вашите мускули исполнети со есенцијални амино киселини, потребни за моќен мускулен раст. Impact X5 протеинот доставува токму тоа што им е потребно на вашите мускули. Секоја доза од Impact X5 протеинот е прецизно иженирана формула создадена со единствената цел на присилно хранење на вашите мускули со неопходните амино киселини потребни за да возможни нивоа на мускулен раст. Едноставно, ништо не се споредува со Impact X5 протеинот. Сите состојки користени во создавањето на Impact X5 се внимателно избрани за производство на константен мускулен раст. Оваа докажана формула дава брзо и веќе проверено испуштање на мускулно експлодирачки амино киселини, додека и ја зголемува синтезата на протеини.

– Напредна протеинска мешавина

– 70% протеин по тежина

– Повеќе од 40гр протеин на 58гр сервирање

– Повеќе од 11гр Глутамин

– Повеќе од 7г БЦАА

Нутритивни вредности:

Сервирање по доза: 29гр (1 дозерка) Сервирања во кутија: (2кг 69сер)

Сервирање по доза: на 100гр на 29гр   на 58гр
Енергија 390Кцал/1649,3Кј 113,1Кцал/478,2Кј 226,2Кцал/956,5Кј
Протеин 70,00гр 20,30гр 40,60гр
Јаглехидрати 12,80гр 3,71гр 7,42гр
– Од кои Шеќери 9,20гр 2,66гр 5,33гр
Масти 6,90гр 2,00гр 4,00гр
– Од кои заситени масти 2,80гр 0,81гр 1,62гр
Влакна 1,00гр 0,29гр 0,58гр
Содиум 0,20гр 0,05гр 0,11гр
Калциум 305мг(38,1%RDA*) 88.4мг(11%RDA*) 176,9мг(22%RDA*)
Калиум 416мг(20,8%RDA*) 120,6мг(6%RDA*) 241,2мг(12%RDA*)
Фосфор 227мг(35,3%RDA*) 65,8мг(10,2%RDA*) 131,6мг(20,4%RDA*)
Амино киселини на 100гр
Л – Леуцин                                                           5942мг Л – Треонин                                                  3429мг
Л – Изолеуцин                                                     3085мг Л – Аланин                                                    2613мг
Л – Валин                                                               3131мг Л – Пролин                                                    6425мг
Л – Аспарагинска киселина                              4801мг Л – Тирозин                                                      2241мг
Л – Глутамин / Глутаминска киселина        19091мг Л – Метионин                                               1123мг
Л – Серин                                                              3702мг Л – Цистеин                                                  1546мг
Л – Глицин                                                            1957мг Л – Фенилаланин                                        2922мг
Л – Хистидин                                                        1334мг Л – Лизин                                                      3630мг
Л – Аргинин                                                          2278мг Л – Триптофан                                                466мг
† Непосочена дневна вредност.

%RDA* Препорачан дневен внес.

**Процентниот дневен внес е базиран на 2000 калории диета.