ISOTONIC “RUN&BIKE” ActivLab

Концентриран изотоничен пијалок дизајниран за спортисти (за дисциплини на издржливост)

ISOTONIC “RUN&BIKE” ActivLab е пијалок кој го изедначува нивото на вода и електролити излачени од телото во процесот на потење. Исто така надополнува со витамини и минерални соли, а во мала мерка и јаглехидрати потрошени за време на физичкиот напор.

Урамнотеженото ниво на електролити и осмотски притисок, што одговара на притисокот што преовладува во телесните течности, овозможува брзо гаснење на жедта и обновување на изгубените микронутриенти.
Натриумот содржан во пијалокот ефикасно се спротивставува на формирањето на мускулни грчеви.

За разлика од енергетските пијалаци, изотоникот има ниска содржина на шеќер и е малку газиран. Исто така, помага да се задржи водата во телото и да се збогати со микро и макро елементи кои помагаат во обновувањето на мускулите.

Залиха:

Само 2 има на залиха!

490 ден

Само 2 има на залиха!