-14%

L-Glutamine Swedish Supplements 400g

Аминокиселината Л-глутамин е најреактивна амино киселина во телото.

Околу 60% од амино киселините во нашата мускулна маса се L-глутамин. За време на тежок тренинг, нивоата во телото драстично се намалуваат, а во случај на дефицит, телото е подложено на катаболна деградација.

За време на напорни тренинзи се препорачува дневен внес на 10-20 gr. L-глутамин за да се осигураат потребите на телото.

Спортистите објавија дека зголемениот внес на аминокиселината L-глутамин им помага да се избегнат настинки.

Користењето на глутамин се покажа како голем бенефит во функцијата на цревната лигавица, што придонесува за стабилизирање на имунолошкиот систем.

Денес, постојат над 100 студии и научни публикации кои ги поддржуваат позитивните ефекти од употребата на аминокиселината глутамин.

Залиха:

Нема на залиха!

850 ден 990 ден

Нема на залиха!