Levro Legendary MASS 3 kg.

Левро Леџендери Мас е нова генерација на гејнери базиран врз внимателно избран размер од јаглехидрати и протеини. Оваа иконска мешавина за зголемување на масата е наменета за атлети со интензивни тренинзи, чија цел е да постигнат максимално ниво на чиста телесна маса и мускулна сила. Секоја порција ве снабдува со перфектна комбинација на јаглехидрати во форма на лесно асимилиран малтодекстрин и протеин со највисок квалитет во форма на комплексна млечна протеинска мешавина, која вклучува:

– протеински концентрат од млеко

– протеински концентрат од сурутка Карбелак

– протеински изолат од сурутка Исолак

– хидролизиран суруткин протеин Оптипеп

– хидролизиран казен ПептоПро.

2.290 ден

Леџендери Мас мешавината од јаглехидрати и протеини се хранливите градбени блокови потребни за секој спортист кој има високо интензивен стил на тренинг. Јахлехидратите придонесуваат во опоравок на нормална мусклуна функција после високо интензивен и долг тренинг кое води кон мускулен замор и трошење на гликогенските резерви во мускулите. Протеинот придонесува во раст и одржување на мускулна маса, па затоа мора да е константен нутриент за секој активен спортист. Истражувањата покажаа дека конзумирањето на протеин во комбинација со малтодекстрин, драстично ја подобрува апсорпцијата на протеините во телото за зголемен и максимален мускулен раст.

Пакување: 3 килограми

Порција        200г (4 дози)

Порции во пакувањето   15 ( по 200 гр. дневно)

Нутритивни вредности          100г               200г             400г

Енергија                                        385кцал       771кцал     1542кцал

Масти                                             2.6г                5.2г              10,4г

Од кои заситени                       1,6г               3,2г               6,4г

Јагленихидрати                          69г               138г               276г

Од кои шеќери                          10г                20г                 40г

Влакна                                            1г                  2г                   4г

Протеини                                       21г               42г                 84г

Сол                                                    0,1г              0,2г                0,4г