Maca Powder Organic 250 g

540 ден

Maca Powder, Organic, 250 g

За зголемена енергија и имунитет!!

Благодарение на новите трендови, маката станува се повеќе популарна. Исклучително богата со нутриенти како витамин Ц, бакар и железо маката на Numbers are Good наоѓа примена во секое смути, оброк или енергетско колаче.

Природен антиоксиданс

Маката е популарна кај спортисти и рекреативци кои водат здрав и активен живот. Помагаат во зголемувањето на сила, енергија, издржливост и севкупен перформанс. Со потекло од Перу, нашата мака е органска и природна и како таква претставува моќен антиоксиданс односно помага во неутрализирањето на штетните слободни радикали и намалување на ризиците од хроничните болести како што се рак, дијабетес, срцеви проблеми и сл.

За воини и лубовници

Маката отсекогаш нудела сила и енергија на човековото тело. Исто така кога се зема во нормални количини, потикнува плодност и либидо кај мажите и жените. Кај машките е бројот и подвижноста на сперматозоидите додека кај жените е регулирање на нивото на хормоните во телото.

Значително подобрување на расположението во текот на денот!!

Маката често се асоцира со гинсенг. Расте на висини над 4000 метри и докажано помага во зголемувањето на расположението и намалувањето на депресија. спореведените истражување покажуваат дека луѓето кои секојдневно користат мака имаат зголемена енергија и виталност и како резултат на тоа и зголемено расположение.

Идеален додаток за жени во менопауза!!

Неурамнотежениот естроген во телото кај жените може да доведе до надуеност и нередновни месечни и ненадејни промени на расположение. Оваква неурамнотеженост со себе носи тешкотии во овулирање и евентуално забременување. Маката го враќа балансот на хормоните и ја контролира количината на естроген во телото и со тоа помага во менопаузата, напливи на топлина и немирен сон.

Карактеристики:

Богата со антиоксиданси
Поткрепува енергија, помага при зголемена меморија и подобро расположение
Подобрува сексуално здравје кај мажи и жени
Подобрува плодност и либидо
Балансира ниво на естроген во телото

Употреба:

Додатете 1 лажица прав дневно во сок, смути, салата, овесни каши, јогурт или мусли.

Додатоците во исхрана не се замена за здрава и балансирана исхрана и активен начин на живот.