Magnesium & Calcium 250 Tabs – Body Attack

Body Attack Magnesium & Calcium снабдува два минерали кои се од витално значење за телото и можеби се водат за исчезнати во секојдневната исхрана. Неизбалансираната исхрана со помалку овошје, зеленчук, ореви, зрна и млеко може да предизвика дефицит на овие минерали со текот на времето. Слично на тоа, не само вода, туку и минерали како магнезиум и калциум се губат преку пот за време на физичкиот напор.

Затоа, минералниот додаток Body Attack Magnesium & Calcium е погоден за поединци, кои посветуваат помалку внимание на диета богата со минерали и речиси не консумираат млечни производи.

Magnesium & Calcium 250 Tabs – Body Attack докажува да биде додаток дури и за луѓето, кои вежбаат редовно. Една дневна доза (4 капсули) обезбедува 440 мг калциум и 264 мг магнезиум – што е приближно еквивалентно на нашата загуба на течности преку пот.

Залиха:

Има на залиха

690 ден

Има на залиха