-35%

SynPro Matrix Protein 900g – Syntech Nutrition

SynPro Matrix Protein 900g – Syntech Nutrition е моќен матрикс на брзи, средни и бавно разложувачки фракции на протини: 3 типа протеини од сурутка ( протеин хидролизат од сурутка, изолат и концентрат), албумин од јајце, калциум казеинат и Мицелар казеин.
Различните протеинскии фракции постепено се варат, создавајќи континуиран прилив на аминокиселини кон мускулите и максимизирање на мускулниот раст.

SynPro Matrix Protein 900g – Syntech Nutrition е ефективен и до 10 часа.
Тој е идеален оброк во текот на денот или пред спиење, при што ги храни мускулите во текот на ноќта додека спиете.

Залиха:

Има на залиха

1.490 ден 2.290 ден

Има на залиха

Клучни состојки и функции

Whey Protein Hydrolysate (WPH) – WPH е еден вид на протеин со функција во пред-варење во кој протеинските молекули се расчленети на помали полипептиди, а потоа во пептиди и на крајот во амино киселини. Амино киселините во WPH екстремно брзо се апсорбираат и се познати по нивното стимулирачко влијание врз растот на мускулите.

Ultra Whey Protein 90 XP м-Instanised – Овој изолат на протеин на сурутка (WPI) се добива преку специјален производен метод наречен “novel chilling” или “метод на ултра ладна филтрација”. Овој метод ја зачувува природната структура на протеините и произведува изолат на протеин од сурутка (WPI).

Whey Protein Concetrate (WPC) – Овој протеин на концентрат од сурутка е добиен со техника на ултра филтрација на ниска температура. Ова производствен метод ја штити протеинската структура од топлина. Формулата содржи пептиди со многу мала, ниска, средна и висока молекуларна тежина. Покрај тоа, WPC се состои од кратки и долги синџири на амино киселини, кои се сите собрани преку селективна хидролизација. Glutamine Peptides –

Глутамин пептиди – Тоа се мали ланци на глутамински честички. Оваа форма на глутамин многу ефикасно се апсорбира од страна на телото и го зголемува процесот на опоравување.

Egg Albumin – Албумин од јајце – Оваа средна протеинска фракција се состои од повеќе од 80% чист протеини со одличен квалитет. Таа е направена од протеините од белката од јајцето и варењето е побавно од варењето кај протеинската фракција од сурутка.

Calcium Caseinate – Калциум Kазеинат – За разлика од сурутката, калциум казеинатот го спречува хормонот кортизол во ослабнувањето на мускулите. Затоа го стимулира развојот на мускулите на малку поинаков начин, што го прави идеален продукт во комбинација со протеини од сурутка.

Micellar Casein – Micellar Kaзеин – Содржи повеќе од 80% на протеини со добар амино киселински профил и е исто така главната состојка на млекото. Лесно се разложува во есенцијални аминокиселини за синтеза на други протеини. Калциум казеинат и Мицелар Казеинат се најспоро разложувачките протеински фракции за варење.

  • Само 1,5g Carbohydrates во сервирање
  • 5g  BCAA и 5g of glutamine во сервирање
  • Засладен со Сукралоза