-14%

SynPro Whey 900g – Syntech Nutrition

НОВИОТ GOLD STANDARD !!!

SynPro Whey 900g – Syntech Nutrition е протеин од “инстант сурутка” со одличен квалитет. Тој се состои од изолат и концентрат на протеин од сурутка. SynPro Whey е богат со разгранет синџир на Амино киселини (BCAA) и глутамин и речиси и да нема маснотии. Брзо се апсорбира во телото и има висока биолошка достапност.

SynPro Whey придонесува за мускулен раст и развој на чиста мускулна маса како и побрзо заздравување на мускулните влакна. Најефикасен е кога се зема во утринските часови веднаш откако ќе се разбудите и веднаш после тренинг.

Клучни состојки и функции Ultra Whey Protein 90 XP м-Instanised – Овој изолат на протеин на сурутка (WPI) се добива преку специјален производен метод наречен “novel chilling” или “метод на ултра ладна филтрација“. Овој метод ја зачувува природната структура на протеините при што останува НЕДЕНАТУРИРАН.

Залиха:

Има на залиха

1.890 ден 2.190 ден

Има на залиха

Суровини: WPI (Beta-Lactoglobulin, Alfa-Lactalbumine, Bovine Serum Albumine, Immunoglobulin G, Lactoferrine and Glycomacropeptide included).

Оваа специфична метода на филтрација создава WPI кој:

  • Содржи голем број на Имуноглобулин IgG, IgM and IgA fractions.
  • Екстремно концентриран протеин со висока биолошка достапност.
  • Скоро и да не содржи масти
  • Збогатен е со мускулно растечки фактори, пример IGF-1
  • Содржи многу глутамински пептиди.

Веј протеин концентрат (WPC) – овој WPC се добива преку техника ултра филтрација на ниска температура. Овој метод изработка ја штити протеинската структура од топлина. Формулата содржи пептиди со многу ниска, ниска, средна и висока молекуларна тежина. Покрај тоа, WPC се состои од кратки и долги синџири на аминокиселини, кои сите се собрани преку селективна хидролизација.
Само 1,9g на јаглехидрати по порција
5g на БЦАА и 5g на глутамин по порција
Засладен со сукралоза

Начин на употреба

1 сервирање = Измешајте една дозерка (30g) со 200ml вода. Земете 2 сервирања секој ден од неделата.

Во денови кога тренирате – 1 доза (30г) наутро после будење и 1 доза после вашиот тренинг.

Во денови кога не тренирате – 1 доза (30г) наутро после будење и 1 доза помеѓу оброци.

Вкусови Ванила , Чоколадо