-14%

Taurine 3000 – 90 Caps – Body Attack

Body Attack Taurine 3000 е природна амино сулфонска киселина, која е вклучена во регулирање на балансот на течности и приливот на калциум во клетките.
Ова е важно, така што телото и мускулните клетки се полни со вода.
Водата се смета за растворувач и носител за хранливи материи, обезбедувајќи ги клетките со енергија и кислород.

Зголемен внес на таурин во мускулните клетки може да се забележи кај здрави лица кои извршуваат тренинг за издржливост кој трае повеќе од 90 минути.
Затоа, дополнувањето со Body Attack Taurine 3000 во случај на зголемен физички напор може да биде доста корисно.

Таурин исто така се зема главно преку диета која содржи риба, месо и млеко.

Body Attack Taurine 3000 исто така може да биде корисен додаток за сите оние кои се вегетаријанци или се на ниско-месни или нискокалорични диети и затоа земаат само ограничено количество на таурин.

Залиха:

Само 2 има на залиха!

590 ден 690 ден

Само 2 има на залиха!