VENUM CONTENDER KIDS BOXING GLOVES

Идните шампиони заслужуваат најдобра опрема. Затоа Venum ја дизајнираше боксерската ракавица Contender Kids, идеална за вовед во бокс.

Изработени од премиум синтетичка кожа, овие боксерски ракавици на Venum имаат заоблен анатомски облик совршено прилагоден за мали раце.

За доброто на удобноста и безбедноста, овие детски боксерски ракавици се состојат од високо-квалитетна пена со повеќе густини и Velcro затворање.

Квалитетот како за возрасни, наменети за деца!

 

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ

  • – 100% премиум синтетичка кожа: добра отпорност.
  • – Пена со повеќе густина: оптимална апсорпција на шок.
  • – Анатомски заоблени: удобност и добра моќ за удирање.
  • – Велкро систем за затворање: поддршка за рака за сигурно и прецизно вклопување.
  • – Пршиен палец: минимизирање на ризикот од извртување на палецот.
  • – Логото на Venum.
  • – SKU: VENUM-02822-100
  • – Тежина: 0.8000

2.250 ден