-12%

100% Whey Protein Professional 2350g

100% Whey Protein Professional

пијалак со вкус во прав, со протеини од сурутка, аминокиселини, растителни ензими и засладувачи

3.690 ден 4.190 ден

Нутритивни информации

Сервирање: 30 g (3/4 дозер); вкупно дози во пакувањето: 1 / 16 / 30 / 78 / 166

Типични вредности Во 30 g %ПДВ† Во 100 g
Енергија 482 kJ / 114 kcal 6 % 1607 kJ / 380 kcal
Масти 1,7 g 2 % 5,6 g
   Од кои заситени 0,9 g 5 % 3,0 g
Јаглехидрати 2,8 g 1 % 9,2 g
   Од кои шеќери 1,8 g 2 % 6,1 g
Протеини 22 g 43 % 72 g
Сол 0,47 g 8 % 1,6 g

% од препорачан дневен внес за просечни возрасни лица (8400 kJ / 2000 kcal).

Без додадени шеќери, содржи само природни шеќери. Без глутен, согласно со регулативите на ЕУ.

Други активни состојки Во 30 g Во 100 g
Таурин 990 mg 3300 mg
Л-глутамин 500 mg 1667 mg
Л-аргинин 414 mg 1378 mg
Л-леуцин 100 mg 333 mg
Бромеалин 13 mg 43 mg
Папаин 13 mg 43 mg
Аминокиселини во 100 g    
Есенцијални аминокиселини Условно есенцијални аминокиселини Неесенцијални аминокиселини
Л-хистидин 1,3 g Л-аргинин 3,2 g Л-аланин 3,3 g
Л-изолеуцин* 3,9 g Л-цистеин 2,2 g Л-аспартамска киселина 7,3 g
Л-леуцин* 7,6 g Л-глутамин 13,6 g Глицин 1,2 g
Л-лизин 6,3 g Л-пролин 3,8 g Л-серин 3,2 g
Л-метионин 1,6 g Л-тирозин 2,0 g
Л-фенилаланин 2,2 g
Л-треонин 4,4 g
Л-триптофан 1,2 g
Л-валин 3,8 g
  32,3 g   24,8 g   15,0 g

*Вкупно аминокиселини со разгранет ланец (ВСАА): 15,3 g