• ,

  100% Pure L-Glutamine – 400g – Body Attack

  0 out of 5
  (0)

  Body Attack 100% Pure L-Glutamine Чиста L-глутаминска киселина е прашок од амино киселина кој нема адитиви и може да се меша добро во минерални пијалаци и млеко.

  L-глутаминската киселина е полу-есенцијална амино киселина. Ова значи дека телото не може да ја задоволи зголемена побарувачка за оваа амино киселина, бидејќи неговата синтеза е премногу бавна.

  Иако метаболните процеси кои постојано се водат се заштитени, мускулот губи маса. Обично, ова се јавува особено при висок физички стрес, како кај фазата на вежбање или диета, кога аминокиселините ја преземаат задачата како производители на енергија и го збогатуваат енергетскиот метаболизам со шеќер.

  Body Attack 100% Pure L-Glutamine е чиста L-глутаминска киселина која може да обезбеди балансиран протеински метаболизам.

  SKU: n/a
 • ,

  Glutamine – 300 gr – Musclepharm

  0 out of 5
  (0)

  Глутаминот MusclePharm® го зголемува статусот на глутамин на целото тело преку зголемување на навлегувањето, биорасположивоста и варењето.

  Ова на крајот обезбедува оптимална сатурација на мускулните ткива преку значителна 5-грамска порција на L-глутамин која обезбедува широк спектар на бенефиции.

  MusclePharm® глутаминот ви помага да се рехидрирате, реконструирате и обновувате побрзо и поефикасно од дури и најтешките вежби.

  SKU: n/a

Showing all 2 results